Financiele bijlage e...
  Doelstelling Stichting De Vijfsprong…
lees verder

Even voorstellen

Bob

Hallo, ik ben Bob van Buuren  

Ik woonde tot voor kort bij mijn ouders in Nieuwegein; mijn broer Tim is al enige jaren het huis uit en ik heb hem de eerste tijd vreselijk gemist.

Overdag werk ik op een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking, daar teken en schilder ik. Het is een geweldig atelier met leuke begeleiders en vrijwilligers. Dankzij de vrijwilligers gaan wij vaak op locatie tekenen en daar komen dan ook weer leuke exposities van. Voetbal is mijn hobby (vooral er naar kijken) en sinds kort heb ik via “Handje helpen” twee aardige jongens leren kennen (ook weer vrijwilligers) die af en toe met mij naar Ajax gaan of andere leuke dingen met mij gaan doen. Met mijn vader of broer ga ik ook wel, maar juist andere mensen leren kennen vind ik belangrijk. Koken (en vooral het eten daarna) is ook iets wat ik erg graag doe . Met de Vijfsprong hebben wij een kookclub met twee vreselijk leuke kookmeisjes (nou ja eigenlijk al mevrouwen) die een paar keer per jaar de meest lekkere dingen met ons koken. Iedere keer hebben ze weer een ander thema.

Tja, en dan wonen we nu op ons zelf, spannend hoor. Het komt vast goed want de mensen waar ik mee samenwoon in het huis zijn stuk voor stuk lieve aardige jonge mensen met natuurlijk daaraan vast net zulke lieve aardige ouders, broers en zussen. Verder hoop ik dat we in de toekomst ook in ons huis veel mensen om ons heen hebben die eens wat met ons komen ondernemen,Vinden wij leuk.

Dewi

Mijn naam is Dewi Wermuth. Voordat ik naar de Vijfsprong ging, woonde ik ook al in Nieuwegein, een paar dagen in de Wilgenhof en een paar dagen bij mijn ouders. Mijn broer Maxim woont in Utrecht.

Ik woon in de Vijfsprong. Daar heb ik het erg naar mijn zin. 5 Dagen per week ga ik naar Studio 10, voorheen heette dit de Doorslag. Ik werk daar in de groep "facilitair". Ik ben veel in de keuken bezig; ik zet koffie en thee, dek de tafels voor de koffie- en theepauze en de lunch, ik ruim de afwasmachine in en uit en doe nog meer keukenklusjes. Mijn hobby's zijn boodschappen doen en koken. Op vrijdagavond ga ik naar fitness. Ook ben ik dol op uitstapjes maken, vooral naar het theater. Ik drink graag een kopje koffie in een restaurant.

 

Eva

 

Ik ben Eva van der Heijden en kom uit Nieuwegein.

Mijn ouders wonen daar ook. Ik heb 2 broers, Tim en Arne. Arne woont ook in Nieuwegein en Tim woont in Utrecht. Ik ben dol op mijn broers en gelukkig zie ik ze vaak.

Tot mijn veertiende jaar heb ik op de gewone basisschool gezeten in Vreeswijk. Daar heb ik een heerlijke tijd en veel plezier met mijn klasgenoten gehad.

Op dit moment werk ik 2 dagen bij ZiZo op de Oude Gracht in Utrecht en ga ik 2 dagen per week naar het ROC op de Vondellaan in Utrecht. Ik heb het daar heel erg naar mijn zin.

Ik hou van zingen, vroeger zat ik op het kerkkoor en De Pletters. Nu zing ik en maak ik muziek met een paar bewoners op woensdagavond in ons eigen huis, onder begeleiding van 2 vrijwilligers. Ik ga vrijdags naar fitness en zaterdags dansen bij STARDANCE in Houten. Ik kijk iedere dag op mijn computer naar de mail en vind het heel leuk als ik mailtjes krijg. Ik hou van gezelligheid en grapjes maken. Ik vind de bewoners en de begeleidsters allemaal heel erg aardig en ben heel blij met ons nieuwe huis en mijn eigen mooie appartement.

 


 


Floris

Mijn naam is Floris en mijn ouders wonen in Houten. Mijn zus Hester is verhuisd en woont weer in Utrecht, mijn broer Jelle woont daar ook; zij komen gelukkig vaak op bezoek.

Overdag ga ik met veel plezier naar het ROC in Utrecht, 3 dagen per week. De andere 2 dagen ben ik op “De Doorslag”: een dagactiviteitencentrum in Nieuwegein. Daar werk ik nu in "Studio 10" aan mailings voor bedrijven, doe ik kopieerwerk en maak ik schoon in de kantine.

In de vrije tijd kijk ik graag tv of een dvd van mijn grote helden Bassie en Adriaan. Op zaterdagochtend ga ik altijd zwemmen; daar kijk ik de hele week al naar uit! En maandagavond ga ik naar mijn sportclubje in Houten waar ik altijd veel plezier heb met de hele groep als we sportieve spellen doen.

Ik ben ook dol op muziek waarbij je lekker kunt dansen. Andere favoriete bezigheden zijn voetballen, fietsen of een stevige wandeling maken door een stadje of in het bos.

Ik ben blij dat we nu samen in het nieuwe grote huis wonen en allemaal leuke dingen kunnen doen.

Kim

Hallo, ik ben Kim en ik woonde bij mijn moeder. Mijn vader en tante wonen dicht bij ons, dus eigenlijk had ik 2 huizen.

Ik werk op een kinderdagverblijf “Blauwe Mara” in Nieuwegein, daar doe ik huishoudelijke klusjes zoals koffie zetten, afwassen e.d. en als ik daar mee klaar ben, help ik mee met de kinderen o.a. met kleien, tekenen, plakken en buiten spelen.

Op donderdag ga ik naar het ROC in Utrecht, zodat ik nog wat bij kan leren en om mijn vrienden te ontmoeten, dat is altijd weer gezellig. Ik fitness twee keer per week en ik zwem bij NSSV en drie maanden per jaar heb ik dansles bij dansschool “De Rijk”. Mijn hobby’s zijn: computeren, muziek luisteren, tv/video kijken, winkelen, op visite gaan en vooral kaarten (jokeren). Ik vind het leuk dat ik nu zelfstandig woon, vooral omdat ik dat samen met mijn vrienden en vriendinnen ga doen.

Louis

Hallo, ik ben Louis Pisa en woonde bij mijn ouders in Houten op de Dijkhoeve 12.

Ik ben in het Anthoniusziekenhuis te Utrecht geboren.

Tot december 2004 heb ik in Utrecht gewoond in de Hooft Graaflandstraat (Hoograven).

Ik heb een broer die Ard (13-11-1971) heet en een zus Karen (23-09-1974).

Via Kleutervreugd, een kleuterschool voor gehandicapte en niet gehandicapte kinderen, ben ik op de Rafaëlschool (ZMLK) gekomen. Velen uren zijn besteed om mij lezen en schrijven te leren, maar helaas dit is niet gelukt. Door enkele stages zoals bij een gezin in Nieuwegein en op een dagverblijf in Maarssen bleek dat ik goed in het huishouden ben.

Daarom heeft mijn moeder de stoute schoenen aangetrokken en de directeur van Van de Valk in de Bilt gebeld en gevraagd om een stage plaats, zij waren zeer enthousiast en ik mocht komen. Na deze stage ben ik in dienst genomen en heb hier 2 jaar met veel plezier gewerkt.

Vanaf mei 2001 werk ik in het Verzorgingshuis aan de Lekboulevard te Nieuwegein. Dit vind ik erg leuk werk. Heel gevarieerd zoals keukenhulp, stofzuigen en wat heel leuk is, helpen in het eetcafé. Dit doe ik iedere week op de maandag, dinsdag en woensdag.

De andere twee dagen ga ik naar het ROC aan de Vondellaan en ontmoet daar mijn oude schoolvrienden en vriendinnen. Hier leren wij weer andere dingen zoals tekenen, schilderen, werken op de computer en zelfs schaatsen op de Vechtsebanen.

Mijn hobby’s zijn: muziek luisteren en gelijk op één van mijn muziekinstrumenten meespelen b.v. viool, fluit of trekharmonica. Mijn favoriete muziek is die van André Rieu. Verder muziek maken bij de Muziekgroep “De Pletters”. ‘s Zomers heerlijk fietsen op de tandem met mijn ouders en hun vrienden. Verder houd ik van lekker eten en drink daar graag een glaasje wijn bij.

Het liefst wilde ik met mijn vrienden en vriendinnen, die zich ook voorgesteld hebben, gezamenlijk in het Vijfspronghuis wonen. Dat heeft helaas lang geduurd maar is nu wel gelukt!

Susan

Hallo, mijn naam is Susan Peters van Neijenhof. Ik woonde tot aan mijn verhuizing bij mijn ouders thuis in IJsselstein. Maar nu geniet ik van mijn prachtige appartement in het gezellige Vijfspronghuis. Ik heb ook nog een hele lieve zus en broer. Lianne woont met haar vriend Sander in IJsselstein en mijn broer Robert woont op kamers in Utrecht. Gelukkig lekker dichtbij dus.

De meeste Vijfsprongers ken ik al van de Rafael ZMLK school. Al ruim een jaar ga ik met een aantal van mijn huisgenoten  naar Studio 10 van Reinaerde in Nieuwegein. Daar werk ik  op maandag en dinsdag in de keuken en op donderdag en vrijdag op de administratie . Op woensdag help ik in het Vijfspronghuis mee met allerlei huishoudelijke klusjes  Ik luister graag naar muziek op Sky radio, soms zing ik dan mee, maar het liefst dans ik er op. Ik ga daarom ook heel graag naar de Soos in Nieuwegein.

Thuis puzzel ik, speel spelletjes op de computer en volg ik altijd GTST op de tv. Bij mooi weer ga ik het liefst er op uit, om gezellig een terrasje te pakken. Net als de rest van ons gezin ben ik gek op allerlei lekkers. Daarom help ik ook graag mee in de keuken van het Vijfspronghuis.


 

Wouter

 

Hallo ik ben Wouter Vleugel.
Ik ben 32 jaar en woon sinds 12 oktober j.l. in het Vijfspronghuis. Het heeft best lang geduurd, maar uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Eerst heb ik nog 4 jaar op de Wilgenhof gewoond, dat was omdat het Vijfspronghuis niet zo snel ging. Daar woonde ik 3 dagen in de week met 4 van de huidige 10 bewoners van ons Vijfspronghuis. Voor mij was dat best fijn, ik was daardoor al een klein beetje gewend om niet meer de hele week bij mijn ouders te wonen. Maar ik kom ook vaak bij mijn ouders, meestal in de weekenden. Mijn zus Marloes woont al lang niet meer thuis. Zij woont met mijn zwager Robert in Vleuten. En zij hebben sinds dit jaar een baby, mijn neefje Timo. Hij is erg lief en ik vind het heel leuk als hij bij ons is. Mijn vrienden van de Vijfsprong vinden hem ook erg lief.
Ik ga 2 dagen in de week naar het atelier De Wijde Doelen. Daar teken en schilder ik en heel soms worden er dan schilderijen van mij verkocht. Ook ga ik 3 dagen per week naar het ROC. Daar help ik de conciërge met de afwas de kopieer machine vullen en nog veel meer klusjes. Echt een baantje voor mij.
In mijn vrije tijd ga ik naar de soos, en tot voor kort ging ik naar de Pletters een muziek groep in Nieuwegein. Iedereen vindt het jammer dat deze club is opgeheven, ik vind het heel erg leuk om muziek te maken. Soms ga ik ook met mijn ouders fietsen op de tandem, en vrijdags ga ik fitnissen.
Ik woon in het Vijfspronghuis omdat ik niet voor mij zelf kan zorgen, daar wordt ik door hele lieve mensen geholpen. Mijn handicap noem je down syndroom. Ik kan het niet allemaal goed vertellen maar ik begrijp best veel.
Ik hoop dat ik het heel lang in het mooie Vijfspronghuis zal wonen.

 

Dunja Dunja

Mijn naam is Dunja Ruijs, ik ben 21 jaar en werk nu twee jaar in het Eetcafé Het Atelier op het Rond in Houten.
Daar werk ik in de bediening; ik vind dit erg leuk.
Ik woonde bij mijn ouders en ik wilde graag in het Vijfspronghuis wonen.

Ik vind het wel heel erg spannend, maar ook wel leuk om nu mijn eigen appartement te hebben.

Ik heb een oudere broer die Björn heet en met hem ga ik naar alle thuiswedstrijden van FC Utrecht. En soms ga ik met hem uit naar Nick en Simon of de autocross in Lopik en mag bij hem logeren.

Jasper

Jasper

Mijn naam is Jasper Langenbach, ik ben 23 jaar en ik woonde bij mijn ouders en zusje Roosmarijn in Vianen. Mijn andere zus Jojanneke woont met Barry in Utrecht, en daar ging ik soms logeren. Sinds oktober 2010 werk ik bij De Doorslag in Nieuwegein. Ik heb daar mijn droombaan gevonden bij de ICT afdeling; ik werk nu in het Multi Media Centrum dat pas is gestart.

Mijn hobby´s zijn voetballen in G-team S.O.Soest, daar speel ik in de spits. Ook kijk ik graag naar voetbal op tv. Vooral Ajax, want dat is mijn favoriete kluppie! Maar ook het Nederlands elftal heeft mijn voorkeur.

Verder houd ik héél veel van computeren, spelletjes spelen op de Wii. Ook downloaden van spelletjes en muziek is een grote hobby van mij.

Ik ben blij dat ik in het Vijfspronghuis mag wonen, nieuwe vrienden kan leren kennen en gezellig met elkaar dingen kan doen. Mijn appartement is zwart met rood, met aan één muur een grote led-tv, een eigen koffiezetapparaat, en nog veel meer..........

 

Fotoalbum

Stichting De Vijfsprong
Guldenslag 18
3991 WG Houten

Tel: 030-6379934

E.info@vijfspronghuis.nl
I. www.vijfspronghuis.nl

Bankrekeningnummer:
NL16RABO 0381.0698.93